lördag 25 januari 2014

Hembakat knäckebröd

Här kommer receptet till ett mycket gott knäcke.

3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)

1. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå i kylen över natten. Alternativt i några timmar under dagen.

2. Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.

3. Grädda på 200 grader i ca 20 min.

4. Skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.

5. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.

De blir himla gott så räkna inte med att det finns kvar någon längre tid ;)

/Mama, lägger ut bild på sitt bröd när det är färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar