Här kommer receptet till ett mycket gott knäcke.
3,5 dl havregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olja (utan smak)
1. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå i kylen över natten. Alternativt i några timmar under dagen.
2. Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.
3. Grädda på 200 grader i ca 20 min.
4. Skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.
5. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden.
De blir himla gott så räkna inte med att det finns kvar någon längre tid ;)
/Mama, lägger ut bild på sitt bröd när det är färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar