måndag 19 augusti 2013

Besöket, lekparkshäng & ansökan

Och så var dagen till sin ända. En mycket bra sådan. Med många tankar och funderingar. Skorpan tog FS-fröken med storm när hon kom hit på besök. Vet inte riktigt vem som tyckte om vem mest. Och det bara till det positiva. De kramades gott i hallen innan vi vinkade av genom fönstret. Tummen upp - BIG TIME som ni förstår. Det känns himla bra. Det är så viktigt. Och imorgon smäller det. Då bär vi av, jag och Skorpan, mot nyinskolning/ominskolning/återinskolning...eller vad det nu kan tänkas kallas :)

Efter lunch drog vi iväg till lekparken med grannen ovanför. Vi hängde någon timma innan vi sen gick till affären och handlade lite till middagen. Solen har värmt hela dagen och det har varit en toppen sensommardag!

Ikväll har det däremot hänt grejer. Något som tar emot. Svider. Framkallar ångest - på riktigt. Det var med gråten i halsen som jag tryckte på "skicka" och såg ansökan om barnomsorg till Lillebror drog iväg genom cyberrymden. Nu ligger den i inkorgen hos någon kommunanställd som imorgon kommer registrera, organisera och placera - i kö. Ordning och reda. Med största sannolikhet utan att ägna en tanke åt att den här pojkens mamma har varit mammaledig färdigt i detta livet. Nu byter vi sida. Byter kapitel. Till kapitlet efter mammaledigheten. Det vill säga det kapitlet som sträcker sig fram till 65 och pension. Hua! Får nog tänka ett varv till om det kanske ska bli en knodd till....mohahaha!!!!!

Platsen söker vi först till i början av nästa år. Men ändå. Tankebearbetningen kommer att kräva sin tid.

Med det ska jag nu försöka komma till ro och sova mina skönhetstimmar. Snart väntar förskolan och Skorpans första dag <3

/Mama, har självklart tränat ett tufft Olga-pass ikväll...i vardagsrummet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar