söndag 11 november 2012

Hörntand

Efter många, långa dagar av dreggel, gråt och frustration välkomnar vi - Herr Hörntand!!!
Lillebror har fått sin första tand och det blev en hörntand - i överkäken :) Och inte långt efter kommer även nummer 2, också den en hörntand. Så, välkommen min lille Vampyr!

Mitt bekymmer...eller kanske oro, är att tanden kommit ut väldigt högt upp i överkäken. Alldeles för högt upp om ni frågar mig. Inte alls nere där man tycker att tandraden ska vara. Vad gör man åt det? Kommer det rätta till sig av sig själv? Kommer det att få se ut så? Är det normalt? Onormalt?
Fattar ju att man inte gör något nu när han är så liten. Men det känns konstigt att den ska sitta så långt upp.

SNÄLLA, ni som vet något om detta. Skriv en rad. Känner ni igen detta?

3 kommentarer:

  1. Känner tyvärr inte till just det problemet men är det så att det är något som är onormalt så fixar dom till det när han blir lite äldre... Melvin saknar två framtänder uppe och har därav väldigt glest mellan sina tänder där men när han är ca 5 år kommer dom göra en röntgen för att se om de permanenta tänderna finns där under eller om han helt saknar anlag för dom tänderna... därefter tar dom beslut om åtgärder! Så på något sätt fixar det sig ska du se! Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, tack snälla Jenny för svaret! Känns bara gott att höra någon som varit med om NÅNTING annorlunda är det "vanliga". Har googlat som en tok utan att hitta något om detta. Förstår att inget kommer hända nu. Men känns lite oroligt ändå. Ha en fortsatt bra dag! KRAM

    SvaraRadera
  3. det mesta rättar till sig annars gör det ju när han blir äldre... linus mun var ju som en haj men nu har ju dom nya tändera fallit på plats så det är säkert ingen större fara. Men jag förstår oron! Herregud när linus kom å visade att han hade fyra framtänder i underkäken :) Kram!

    SvaraRadera